Domina Imobiliare a anticipat trendul de digitalizare, fiind una dintre agențiile cu cea mai mare tehnologizare din România

Viziunea Domina Imobiliare a avut mereu la bază trenduri și tendințe, dar și o anticipare a nevoilor pe care clienții începeau timid să le exprime încă de acum câțiva ani. Discuțiile și întâlnirile cu mentori, speakeri și specialiști din mediile de business au confirmat ceea ce avea să fie domina.ro și întreaga industrie: un burete de informație ce trebuia să fie digitalizat pentru a fi valorificat.

Așa au început investițiile în platforma digitală www.domina.ro, ce aveau să redefinească interacțiunea utilizatorului cu ofertele. Platforma prietenoasă, accesibilă de pe orice device, a devenit o sursă de informare completă pentru fiecare dintre segmentele de public țintă vizate: cumpărători, vânzători sau dezvoltatori imobiliari.

Site-ul unei agenții imobiliare este suma nevoilor și dorințelor clienților săi.

Predicții și tendințe în contextul digitalizării industriei Real Estate

Creșterea gradului de tehnologizare în industria imobiliară a generat noi idei de afaceri și a definit noi piețe de consum. Tot mai multe start-up-uri folosesc inteligența artificială și tehnologii Big Data pentru a automatiza anumite segmente și linii de business, iar tururile virtuale au început să fie tot mai apreciate de clienții care programează vizionări și care au o agendă aglomerată.

Apetitul pentru digitalizare a adus unul dintre cele mai importante beneficii ale industriei, prin conturarea unui segment de public nou: tinerii. Atrași de puterea tehnologiei, dar și de capacitatea de a înțelege și de a opera facil tranzacții, tinerii par să fie pariul specialiștilor în economie în ceea ce privește publicul secundar al industriei (în Statele Unite ale Americii, în 2020, se așteaptă ca tinerii să opereze aproximativ 45% din tranzacțiile imobiliare).

În ultimii ani, viziunea Domina Imobiliare s-a îndreptat spre investiții constante în digitalizarea sistemelor software dedicate industriei de Real Estate. Astfel, pe baza experienței agenților imobiliari și a interacțiunii cu fiecare client, Domina a dezvoltat propria aplicație software cu rol de gestionare a proprietăților și tranzacțiilor, care permite managementul unui număr mare de intermedieri, într-un mod facil și intuitiv.

Aplicația permite gestionarea relației cu fiecare client sau partener, a lead-urilor (solicitări imobiliare), managementul calendarului comun al echipei și setarea notificărilor. De asemenea, aplicația include un modul de monitorizare a performanțelor agenților, gestionarea proprietăților și tranzacțiilor, precum și integrarea cu cele mai importante website-uri și platforme de profil, în vederea creșterii expunerii și promovării ofertelor.

Gestionarea documentelor este una dintre activitățile care consumă în mod constant resurse importante ale agențiilor imobiliare. Astfel, Domina Imobiliare a inclus module dedicate managementului contractelor și ofertelor trimise către clienți.

Conform unor studii publicate recent de compania de consultanță McKinsey, 53% dintre companiile de Real Estate care au ales să implementeze soluții de tip CRM au înregistrat o creștere evidentă a productivității și eficienței organizaționale.