Experiența ultimilor 13 ani petrecuți în domeniul imobiliar și în Agenția Domina Imobiliare) au însemnat culegerea celor mai diferite situații, nevoi, obiceiuri și dorințe ale clienților care au vizat o tranzacție imobiliară. Fie că vorbim despre vânzare, cumpărare sau închiriere, imobiliarele evoluează și în același ritm apar noi cerințe. De aceea, consultanța imobiliară poate fi considerată atuul celor care vor să tranzacționeze eficient, rapid și profesionist și nicidecum un cost ascuns în comisioanele impuse de agenție.

10 situații concrete în care rolul unui consultant imobiliar este „salvator

  • Nu poți să fii obiectiv.

Desigur, locuința ta este locul de suflet de care te desparți, terenul poate fi o moștenire a familiei, obiectele din apartamentul pe care tocmai îl închiriezi sunt achiziționate în momente-cheie ale vieții tale, iar toate acestea sunt aspecte care conduc spre alegeri și decizii emoționale, al căror efect se va reflecta în prețul propus de tine pentru tranzacționare.

Din păcate, însă, pentru cumpărător/chiriaș, acestea nu sunt atât de utile sau importante, iar acest lucru nu poate fi contestat.

  • Nu știi care este marja de preț corectă a proprietății tale.
  • Nu știi cât și cum să negociezi.

Pentru a negocia corect, este nevoie să știi trei reguli: să cunoști piața, să comunici bine mesajul și să nu uiți că ceea ce poate fi prea puțin pentru tine, poate fi prea mult pentru client.

  • Nu știi cum să promovezi  anunțul imobiliar, pentru ca acesta să ajungă la un număr cât mai mare de potențiali clienți.
  • Nu ai vrea să investești în promovare.

Adesea, în prima fază a curbei de vânzare, clienții se așteaptă ca proprietatea să beneficieze de expunere maximă și de interes pe măsură prin simpla promovare în rețelele sociale sau pe site-uri imobiliare gratuite. Când rezultatele întârzie să apară, atunci tendința este aceea de a încerca orice altă variantă care ar putea aduce cumpărători: bannere, reclame, telefoane date prietenilor sau cunoscuților. În cazul în care nu lucrați cu o agenție, acestea sunt, desigur, asumate și asigurate de proprietar. Iar dacă vă gândiți să creșteți prețul proprietății cu cel puțin suma investită în marketing, atunci este posibil să mai adăugăm al 11-lea punct al articolului în care aveți nevoie de un consultant imobiliar, pentru că această practică nu este una recomandată.

Agentul imobiliar va face toate aceste lucruri pentru tine, în locul tău, cu aceeași dorință ca tranzacția să se încheie în termenii contractuali agreați.

  • Nu știi cât costă taxele și care sunt costurile suplimentare asociate unei achiziții imobiliare.
  • Nu ai peste 13.000 de contacte cărora să le poți trimite un mesaj chiar acum.

Prin clienții lor, o agenție profesionistă, cu o bună reputație, îi are. Sau așa ar trebui.

  • Nu vrei să ai în agenda telefonului contacte pe care să le cheme Vizionare 100.000, Vizionare 105.000, Chiriaș 1, Teren schimb VL. Și chiar dacă aceasta nu ar fi ultima problemă din lume, atunci când ajungi în etapa negocierilor, cu siguranță vei avea nevoie de mai multe date despre client pentru a evalua potențialul discuției și al ajustării ofertei.
  • Nu ai aproape o echipă alături de care să iei decizii, prin care să distribui volumul de muncă ce stă la baza unei tranzacții de succes.
  •  “Calificarea clienților” – Un agent cu experiență știe ce întrebări trebuie puse pentru a-și da seama de seriozitatea clientului. Astfel, puteți scuti timp semnificativ care s-ar pierde cu vizionări sau negocieri care nu duc nicăieri.

Ai nevoie de o sesiune de consultanță pentru o tranzacționare imobiliară rapidă? Trimite un e-mail pe adresa contact@domina.ro sau sună la numărul de telefon 0737 800 000.