Retrospectiva unui an destinat provocărilor de business

Cu doar câteva zile înainte de anunțarea închiderii României, ca urmare a instalării pandemiei, Domina Imobiliare ciocnea un pahar de șampanie pentru un nou slogan: De la noi începe Acasă! Nu ne gândeam că cel de-al doisprezecelea an al agenției imobiliare va sta în totalitate sub semnul previziunii noastre de brand gândită, însă, pentru a deschide uși spre viitoarea locuință, așa cum o visăm fiecare dintre noi.

Cu toate acestea, 2020 a fost anul exercițiilor extreme de leadership, pe care le-am anticipat încă de la primele semne ale unui an cu totul atipic și cărora le-am răspuns prin adaptare rapidă, inițiativă, determinare și eficiență.

10 strategii implementate în agenția imobiliară Domina Imobiliare pentru anul 2020

  1. Marketing și vânzări. Succesul unei tranzacții imobiliare are la bază atât eforturile agenției, cât și ale clienților direct implicați. De aceea, în 2020, Domina Imobiliare a extins serviciile de consultanță în implementarea strategiilor de marketing și de vânzări, oferindu-le clienților săi (în special dezvoltatori imobiliari) acces la idei personalizate de creștere a șanselor de vânzare a proprietăților din portofoliu.
  2. Clientul – în centrul activității imobiliare, mai mult ca niciodată. Cu siguranță, clienții noștri definesc obiectivele ce stau la baza Domina Imobiliare, iar în 2020 promisiunile noastre de brand au încununat apropierea de fiecare partener.
  3. 24/7 alături de clienții noștri prin implementarea unei centrale telefonice. Domina Imobiliare consideră că cea mai importantă pârghie ce stă la baza eficienței tranzacțiilor de succes este comunicarea. Așadar, nu ne permitem să limităm în vreun fel canalele de socializare cu fiecare client, motiv pentru care am implementat o centrală telefonică ce preia 100% dintre apelurile primite.
  4. Creșterea volumului de muncă. În 2020 am muncit mult cu toții. Am muncit pentru a identifica soluții, pentru a stabili noi conexiuni, pentru a ne îndeplini obiectivele și, mai ales, pentru a ne dezvolta indiferent de contextul în care ne aflam.
  5. Abordarea unei comunicări centrată pe rezultate.
  6. Investiții în tehnologie. În 2020 am continuat să investim în tool-uri (instrumente) și aplicații software care să dinamizeze fluxurile de lucru din agenția Domina Imobiliare, să le eficientizeze și să crească productivitatea, folosind inteligent volumele de date pe care le avem.
  7. Prima campanie de Black Friday la nivelul industriei imobiliare din Oltenia a fost startul unui proiect amplu,
  8. Lansarea primului ghid de investiții imobiliare dedicat perioadelor dificile. La doar o lună de la instalarea carantinei în toată România, Domina Imobiliare lansa un manual de recomandări dedicat tuturor jucătorilor din domeniul imobiliar: dezvoltatori, vânzători, cumpărători.
  9. Lansarea primului studiu de piață cu privire la percepția gorjenilor referitoare la evoluția trendurilor imobiliare. La studiu au participat 160 de respondenți, concluziile fiind disponibile în infograficul de mai jos, precum și printr-o analiză creată de consultanții specializați ai agenției Domina Imobiliare. Studiul poate fi vizualizat aici.
  10. Training-uri interne dedicate angajaților, pentru îmbunătățirea performanțelor de comunicare, negociere, vânzări.

Concluzii

Dincolo de toate acestea, 2020 rămâne un an al învățămintelor, surprizelor și al curajului antreprenorial. Un an al inițiativelor, al dinamicii și al implicării, pentru că atunci când contextul impune acțiuni și reacții neașteptate, adaptarea se face “din mers”, bazându-ne pe experiența, intuiția și propriile “bagaje” de leadership.